8 Ekim 2009 Perşembe

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ANILARI

Tarih 12 Mart 1997. Noucamp'ta Barcelona ile Atletico Madrid arasında Kral Kupası finali oynanıyor. İlk maç 2 - 2 sona ermiş. Rövanşa fırtına gibi başlayan Atletico Madrid ilk yarıyı 3 -0 önde kapatıyor, Noucamp'ta sessizlik hakim. Kulübede Mourinho ile birlikte oturan Rabson oyuna müdahele ediyor ve Stoickov ile Luis Enrique'yi oyuna alıyor.
Oyundan çıkanlardan biri de Popescu, Mourinho'nun önerisi üzerine alınan Couto ve Vitor Baia da Barcelona kadrosunda. Kadroda başka kimler yok ki, Ronaldo, Figo, Abelardo, Guardiola Popescu, Luis Enrique, De La Pena, Laurent Blanc, Sergi ve Hristo Stoichkov.

Barcelona ikinci yarıda inanılmaz bir dönüşü gerçekleştiriyor ve Ronaldo (2), Figo, De La Pena, ve Pizzi'nin golleriyle karşılaşmadan 5-4 galip ayrılarak kupaya uzanıyor. Resimde Kupayı kaldıran kaptan Popescu o sezon sonu Türkiye'nin yolunu tutuyor. Fotoğraf belki sıradan bir Kupa töreni gibi ancak, karedekiler Sir Bobby Robson'u geçtiğmiz günlerde kaybettik. Türk futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli başarısında Popescu'nun payı çok büyük. Ronaldo ise ülkesinde kariyerini sürdürüyor.

Hiç yorum yok: