13 Ocak 2009 Salı

YILMAZ HOCAYA ROL TEKLİFİ

Yılmaz hocanın bu haraketlerini artık saha kenarında değil de, dizi setlerinde görebilirsiniz.
TRT'de yapılacak yeni bir dizi için teknik direktör Yılmaz Vural'a rol teklif edilmiş. Sitcom tarzı dizide yer alan teknik direktörlük rolü teklif edilen Vural "Biz rolümüzü gerçek hayatta yaparız" diyerek teklifi reddetmiş. Türkiye'de teknik direktörün işinin zor olduğunu belirten Yılmaz Vural, "Tutup da işimizi bırakıp sitcomda mı oynayacağız ?.Ne işimiz var ben kendi işimi yapmak istiyorum. Ama maalesef Türkiye'de bu görevi yapmak çok zor. Şimdi Futbol Federasyonu yeni bir karar alacak senede bir takım çalıştırmamız konusunda. Yani bütün sorun bizde mi? Peki bizlerin çalışmasını engelleyen, en ufak bir başarısızlıkta sözleşmeleri fesheden yöneticilerin hiç mi suçu yok ? Biraz da yöneticilere bakmak lazım" diyor.
Bu güne kadar Teknik Direktör olarak birçok kulüpte hizmet vermeye çalıştığını belirten Yılmaz Vural "Bizim haklarımızı kim arayacak. Trabzonspor'dan, Ankaragücü'nden, Kocaelispor'dan, Antalyaspor'dan ve daha bir çok kulüpten alacağım var. Bunların hepsinin üzerine su içtik. Yani şöyle söylersek, teknik direktörlükten bu güne kadar 10 kazandıysam, 3'ünü tahsil edebildim, 7'sini ise alamadım. Adalet mi bu. Buna bir çözüm bulmak gerekir" diyor.
Yılmaz hoca söylediklerinin bir çoğunda haklı sayılır ama televizyon yorumculuğu yaparken bir anda Anadolu'dan bir takımın başına geçen, 5 hafta sonra görevinden ayrılan 2 ay boşta kaldıktan sonra sezonun bitmesine 5 hafta kala düşme hattındaki bir takımın başına geçen vs.. bir çok hoca ülkemizde amacı olmadan, sadece bir takım çalıştırayım da gerisini boşver diyen...

BÜYÜK FUTBOLCU OLMANIN YOLU

Yoann Gourcuff'da Bordeaux'un PSG'yi 4 - 0 yendiği maçta attığı gol gerçekten harikaydı. Fransa'nın yeni Zidane'ı olarak gösteriliyor. Babası Cezayir asıllı olan Yoann Gourcuff''un Zidane bu yönü de benziyor. Gourcuff önümüzdeki yıllarda ülkesinin milli takımında da adından çok söz ettireceğe benziyor. Bonservisi Milan'da olan genç yıldız sezon başında Bordeux'a kiralanmıştı.
Ancak Milano ekibi Gourcuff'u geri istiyor. Fransız Lequipe gazetesine konuşan Milan asbaşkanı Adriano Galliani," Yoann hala bize ait bir futbolcu. Bordeaux'da bizim için oynuyor ve kulüp olarak sezon sonunda onu yeniden aramızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Galliani, Bordeaux'un isterse Gourcuff'un bonservisi alma hakkının bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise "Bunun için 15 milyon euro ödemeleri lazım, yoksa oyuncu Milan'a geri döner" açıklamasını yaptı.

Aslında merak etmiyor değilim şuan Gourcuff Milan'da olsa forma şansı bulabilir mi? diye... Geçtiğimiz yıl Arsenal'de müthiş bir sezon geçiren Flamini şuan ortalarda yok. Roma maçının 87. dakikasında Ronaldinho'nun yerine oyuna girdi. Gattuso'nun sakat olduğu bir dönemde bile forma şansı bulamıyor. Her futbolcu büyük takıma transfer olmak ister ama hiç düşünmüyorlar ne kadar orada süre alırım, yapacağım transfer futbol hayatımı nasıl etkiler diye...

Tuna Üzümcü Beşiktaş'a transfer olduğunda ''Burada sembol olmak istiyorum'' demişti ancak sadece 6 dakika forma giydi ve gitti. ''Kariyer yapmak için illa büyük takıma transfer olmak mı gerekiyor? tabii bu da tartışılır. Ancak bir futbolcu eğer gerçekten büyük futbolcu olmak istiyorsa, yapacağı transfer tercihleri de bunda etkili oluyor.

2008 CRISTIANO RONALDO'NUN YILI OLDU

Dünya'nın en iyi futbolcusu beklenildiği gibi Cristiano Ronaldo oldu. Bana göre bu ödülü fazlasıyla hak etti. Ancak Euro 2008'de herkes gibi bende ondan daha iyi bir performans bekliyordu. Turnuvada favori gördüğüm Portekiz ondan istediği verimi alamadığı için çeyrek finalde elendi. Tekrar dün geceye gidecek olursak, Ronaldo'nun hemen yanında oturan Messi sakın üzülmesin seneye bu ödül onun olacak. Noat Samisa'da yazmış işte Ronaldo'nun bu yıl aldığı ödüller...

Premier League
Champions League
Community ShieldFifa
World Club Cup
Football Writers' Player of the Year
PFA Player of the Year
Golden Boot
Ballon d'OrFifPro World Player of the Year
Fifa World Player of the Year