13 Ocak 2009 Salı

BÜYÜK FUTBOLCU OLMANIN YOLU

Yoann Gourcuff'da Bordeaux'un PSG'yi 4 - 0 yendiği maçta attığı gol gerçekten harikaydı. Fransa'nın yeni Zidane'ı olarak gösteriliyor. Babası Cezayir asıllı olan Yoann Gourcuff''un Zidane bu yönü de benziyor. Gourcuff önümüzdeki yıllarda ülkesinin milli takımında da adından çok söz ettireceğe benziyor. Bonservisi Milan'da olan genç yıldız sezon başında Bordeux'a kiralanmıştı.
Ancak Milano ekibi Gourcuff'u geri istiyor. Fransız Lequipe gazetesine konuşan Milan asbaşkanı Adriano Galliani," Yoann hala bize ait bir futbolcu. Bordeaux'da bizim için oynuyor ve kulüp olarak sezon sonunda onu yeniden aramızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Galliani, Bordeaux'un isterse Gourcuff'un bonservisi alma hakkının bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise "Bunun için 15 milyon euro ödemeleri lazım, yoksa oyuncu Milan'a geri döner" açıklamasını yaptı.

Aslında merak etmiyor değilim şuan Gourcuff Milan'da olsa forma şansı bulabilir mi? diye... Geçtiğimiz yıl Arsenal'de müthiş bir sezon geçiren Flamini şuan ortalarda yok. Roma maçının 87. dakikasında Ronaldinho'nun yerine oyuna girdi. Gattuso'nun sakat olduğu bir dönemde bile forma şansı bulamıyor. Her futbolcu büyük takıma transfer olmak ister ama hiç düşünmüyorlar ne kadar orada süre alırım, yapacağım transfer futbol hayatımı nasıl etkiler diye...

Tuna Üzümcü Beşiktaş'a transfer olduğunda ''Burada sembol olmak istiyorum'' demişti ancak sadece 6 dakika forma giydi ve gitti. ''Kariyer yapmak için illa büyük takıma transfer olmak mı gerekiyor? tabii bu da tartışılır. Ancak bir futbolcu eğer gerçekten büyük futbolcu olmak istiyorsa, yapacağı transfer tercihleri de bunda etkili oluyor.

Hiç yorum yok: