10 Aralık 2009 Perşembe

DEVLER LİGİ -2

Şampiyonlar ligi'nde dün geceye damga vuran isimlerdendi Sinan Bolat. 95'te attığı kafa golüyle takımını Avrupa'da tuttu. Maç boyunca yaptığı kurtarışlarla da maçın adamı seçildi. Blogda kendisinden daha önce bahsetmiştik. 1988 yılında Süper ligde lider olan Kayseri'de doğmuş. Milli takımın önümüzdeki yıllarda Ufuk Ceylan ile birlikte en önemli iki kalecisi olacağını düşünüyorum. Biraz bana Paraguay'ın efsane kalecisi Jose Luis Chilavert'i hatırlatıyor. Dün attığı golden sonraki koşusu Chilavert'in Meksika'ya attığı golden sonra yaptıklarını anımsattı. Tekrar Şampiyonlar ligine dönecek olursak, H grubunda Arsenal'i yenen Olympiakos da adını son 16 takım arasına yazdırdı. Zico, Fenerbahçe'den sonra Devler liginde orta sınıf bir takımla daha gruplardan çıkmayı başardı. Zico'yu gönderip, Aragones'i getiren, olmayınca yeniden Zico öncesine dönen yöneticilere duyurulur.
Inter - Rubin Kazan karşılaşması gecenin sonucunu en çok merak ettiğim maçıydı. Rus ekibi iyi de başladı maça ancak savunma hatasından gelen bir golle, soyunma odasına 1 -0 yenik gittiler. İkinci yarıda Balotelli, bir gün önce Cristiano Ronaldo'nun yaptığını denedi ve başarılı da oldu. Kurban Berdiev'in takımı ilk Şampiyonlar ligi deneyimini, oldukça zor bir grupta olmasına rağmen, iyi bitirdi. 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 6 puan topladılar. Uefa Avrupa ligi'nde fenerbahçe ve Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında Rubin Kazan'ın da olduğunu belirtelim ve gruptaki diğer maça geçelim. Barcelona, maçın başında yenik duruma düşmesine rağmen üstün bir oyunla Dinamo Kiev'i 2 -1 yenerek grubu lider bitirdi. Rakibine karşı topa sahip olmada yüzde 75'e, yüzde 25'lik bir oran yakalayan Katalanların geldiği nokta ortada. Bir takım en fazla bu kadar az pas hatasıyla oynayabilir. Hiç şüphe yokki Barcelona bu sezonda Şampiyonlar liginin en büyük favorisi...
Liverpool bu sezon Şampiyonlar ligi'nde sahasında tek galibiyetini Debreceni'ye karşı aldı. O maçı da 1-0 zor kazandılar. Lyon'un ardından, Fiorentina'ya da son dakika golüyle yenildiler. Artık Şubat'tan sonra yoluna Uefa Avrupa liginden devam edecekler. Liverpool da Standart Liege, Atletico Madrid ve Rubin Kazan gibi Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında. Fiorentina'dan bahsedecek olursak, Juventus'u elendiği, Milan ve Inter'in de 9 puanla zor çıktığı bir sezonda, bulunduğu grubu 15 puanla zirvede tamamlayarak, önemli bir başarı elde ettiler. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar ligine katılan Debreceni ise bu grubu puansız kapattı.
Stuttgart, yeni teknik direktörü Christian Gross'la çıktığı ilk maçta devler liginin flaş takımı Urziceni'yi ilk yarıda bulduğu 3 golle yenerek, Dan Petrescu'nun mucizeyi gerçekleştirmesine izin vermedi. Şampiyonlar liginde kura çekimi 18 Aralık'ta yapılacak.

Hiç yorum yok: