26 Mayıs 2009 Salı

SİNAN BOLAT

Türk futbolunun son yıllardaki en büyük sıkıntılarından biri, şüphesiz kaleci yetişmemesi olarak öne çıkyor. Süper ligde yer alan takımların yarısında yabancı kaleci bulunurken, mevcut Türk kaleciler de genelde yeterli görülmüyor. Türkiye, kaleci yetiştirmede sıkıntı çekerken, Belçika futbolu bu günlerde bir Türk kaleciyi konuşuyor. Standart Liege ile şampiyonluk yaşayan Sinan Bolat, takımının kupayı almasında büyük paya sahip... Sinan, Liege'in Belçika ligi'nin son haftasında Gent ile yaptığı maçın 90.dakikasında kurtardığı penaltıyla takımın Anderlecht ile play - off oynamasını sağlamıştı.
1988 yılında Kayseri'de doğan Sinan, futbol hayatına Belçika'nın Genk takımında başlamış. Genç eldiven, Avrupa'da yetişen diğer Türk oyuncuların aksine, Türkiye ligi'nde forma giyebileceğini söylüyor. Uzun boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken sinan, oyunu kurma konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini de sözlerine ekliyor.

A milli takım yardımcı antrenörü Oğuz Çetin de Sinan'ı ileride milli takım için düşündüklerini söylüyor. Genç kaleciyi milli takımda oynatmak için Fifa nezlinde bazı evraklarının eksik olduğunu belirten Çetin, Fifa'ya bu eksiklerin giderilmesi için mayıs ayının 15'nde başvuru yaptıklarını ve bu ay sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini söylüyor. Eğer bu evrakları yetişirse, Sinan Ümit milli takımın 9 haziran'da Ermenistan ile yapacağı özel maçta forma giyecek. 21 yaşında olmasına rağmen kalecide bulunması gereken bir çok özelliğe sahip olan Sinan Bolat, önümüzdeki yıllarda A milli takım için iyi bir alternatif olabilir.

Hiç yorum yok: