26 Mayıs 2009 Salı

UCUZ YILDIZLAR

Futbolda taraftarı en çok heyecanlandıran şeylerden biri de şüphesiz transferdir. Güzel oyunun seyircileri, Dünyaca ünlü yıldızları takımlarında görmek ister. Bu kimi zaman gerçekleşir, kimi zamanda hayal kırıklığıyla sonuçlanır. Avrupa'da liglerin bir bir son ermesiyle Türkiye'de de olduğu gibi gözler artık takımların yapacakları transferlere çevrildi. Bonservis bedellerinin her geçen gün çılgınca arttığı piyasada, kulüpler artık genç yetenekler ve bonservisi elinde olan yıldızlara yöneldi. Dünya'nın en gözde iki ligi İngiltere Premier League ve İspanya La Liga'da sezon sonunda toplam 131 oyuncu serbest kalacak. Bu oyunculardan en dikkat çeken isimler ise, Real Madrid'in Polonyalı kalecisi Jerzy Dudek, Arsenalli Eboue, Chelsea'nin Alman yıldızı Michael Ballack ve Premier ligde küme düşen Newcastle United'ın golcüsü Michael Owen olarak öne çıkıyor.
Kaleyi tecrübeli bir eldivene emanet etmek isteyen kulüpler, 2005 yılında Liverpool ile Şampiyonlar ligi kupası kaldıran ve şuan Real Madrid'de Casillas'ın yedeği olan Polonyalı Dudek, Espanyol'un Kamerunlu kalecisi Carlos Kameni ve Chelsea ile sözleşmesi sona erecek olan İtalyan kaleci Carlo Cudicini'nin kapısını çalacak. Savunmasını güçlendirmek isteyen takımların gözdeleri ise Arsenalli Emmanuel Eboue, Everton'dan Nuno Valente, Liverpool'dan Sami Hyypia, ve Barcelona'dan Sylvinho isimleri göze batıyor. Orta sahaya takviye düşünen için de Arsenal'dan Tomas Rosicky, Chelsea'dan Michael Ballack ve John Obi Mikel, Villarreal'den Robert Pires, Espanyol'dan İvan De La Pena, ve Atletico Madrid ile sözleşmesini fesh eden Portekizli yıldız Maniche'yle görüşecek.

Taraftarını heyecanlandıracak forvet arayan takımlar ise Valencıa ile sözleşmesi sona erecek olan Fernando Morientes, Premier ligde küme düşen Newcastle United'ın golcüleri Michael Owen ve Mark Viduka ve yine Premıer ligde Wigan forması giyen Henri Camara'yı düşünebilir.. Bu yıldızlar Dünya'nın etkisinden kurtulamadığı küresel krizi de göz önünde bulunduran kulüpler için iyi bir fırsat yaratabilir.

Hiç yorum yok: